Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Hezky napsané, jen tomu článku zoufale chybějí argumenty. Ti lidé na které se zlobíte, jsou stále stejní, nemění názory s novým týdnem. To vy jste se musela změnit. Nevím, jak se vám to stalo, znám lidi, co se změnili kvůli prachům, ale tam vás určitě zařazovat nebudu.

Nejen MCH, ale i spousta dalších lidí co na ty demonstrace nechodí (mají to daleko, mají fobii z velkého davu, nejsou fyzicky zdraví) vidí - na rozdíl od vás - že tady některé věci nejsou v pořádku. A vidí - na rozdíl od vás - viníky.

Vám jde o formu (jak s vámi omezují komunikaci, jak vás okřikují, jak je to hromadné). Ani mně se takové jednání nelíbí, ale oni se vlastně chovají skoro stejně, jako vy naříkáte tady v článku.

Ale jim jde o ten obsah, o ty věci, které nejsou v pořádku. A to vy pomíjíte! Stavíte se do role jakéhosi arbitra - neutrála. A promiňte mi to srovnání: často se dostávám do diskusí s neznámými lidmi, kteří se staví jako neutrálové a po pár otočkách diskuse se z nich vyklubou zastánci Kremlu. Stručně: měla jste nějaký postoj, ale vadili vám netolerantní demagogičtí jedinci (ti jsou ve všech hnutích, ve všech stranách, ve všech proudech; fanatici!)

Tak jste přestoupila na jinou loď a pokračujete s opačným znaménkem tam, kde jste přestala.

Nebo je to jinak?

5 15
možnosti
Foto

T47o68m23a83s 50P39e80k

19. 6. 2020 17:53

Vy jste úplný strážmistr Flanderka, hned vidíte v oponentovi "ruského špijóna" :-).

8 2
možnosti

Velmi pěkný a poučný článek. Každý má jiné představy o demokracii . Demokracie je také o toleranci k druhému člověku který má jiný názor. Vše se bude odvíjet od toho jak budou lidé volit své zastupitele. Nikdo není dokonalý a pomlouvat druhého a poukazovat na jeho chyby je to nejjednodušší. Zkusit ale jít s kůží na trh a zúčastnit se politického boje už není tak jednoduché , neboť ne vždy se vítězí. Díky za článek slečno.

14 0
možnosti
HZ

Podle mě je to nepochopení smyslu MCh. Pořád se po nich žádají politické věci. Jenže ony hlídají pravidla. Jako se rozhodčí nepřidává k jednomu z družstev, tak se mi líbí, že MCh neradí, jaký přístup k životu na pravolevé ose je správný, koho volit, jak co řešit... Naopak vyzývají lidi k aktivnímu občanskému i politickému životu - podle preferencí každého z nich.

Zároveň je mi i líto naježenost všech táborů - nejsou jen dva hlavní, stačí mít na nějakou jednotlivost jiný názor, a je zle.

To bych viděla jako hlavní úkol pro nás všechny. Nejednat s druhým jako s nepřítelem nebo zrádcem, ale normálně se spolu bavit, diskutovat, klidně i nesouhlasit. Což je mimochodem jeden z hlavních bodů programu MCh. ;-)

8 4
možnosti
DD

No nevím. MCh dávají dost jasně najevo kdo je ten dobrý a kdo je ten špatný.

5 1
možnosti
ZD

Všem se zájmem o výživné informace stran diskutovaného blogu doporučuji videorozhovor s panem Hejmou na XTV.

0 0
možnosti
TN

Mám podobný názor.

1 0
možnosti
JL

J60a80n 37L12u27k27á52š

17. 6. 2020 20:07

Ja trochu nesouhlasim s tim, ze by Chvilkari nemeli kecat politickym stranam do toho, co delaji.

Ja si myslim, ze Babis je prave produktem toho, co delaji tradicni politicke strany.

Uz dlouho pred Babsem byla patrna snaha volicu volit nekoho jineho. To byly hlasy pro Zelene, pote to byly hlasy pro VV, nyni to sebral Babis a Babis si to zrejme udrzi, dokud bude prijatelnejsi nez ty tradicni strany, nebo zde nevyroste jiny politicky subjekt.

Duvodem padu Zelenych a VV bylo totiz prave to, ze s temi tradicnimi stranami zacali hrat tu jejich hru, kvuli ktere volici hledali alternativu, coz Babis nedela.

6 1
možnosti
DP

Babiš dělá standardní politiku standardních politických stran, jenom nemá standardní politický program, viz například jeho kritika EU na jedné straně a vystupování poslanců za ANO v EP. Ostatní je marketing.

0 0
možnosti

Hezký příměr s tím Nietzschem, který celý život hledal (alespoň ve svých spisech) nadčlověka, později jeho myšlenky ovšem převzali a upravili k obrazu svému nacisté. Toto se děje v podstatě pořád (upravování reality k obrazu svému), ale člověk je tvor omylný a zkušenostmi se vyvíjí a posouvá kupředu (tedy alespoň, většina, snad).

5 0
možnosti
IS

I52v69o 66S86y83s21a71l64a

16. 6. 2020 18:55

Kdysi jsem odešel z náboženské organizace Svědků Jehovových. A zjišťuji, že kdybych ve vašem článku pouze zaměnil názvy těchto dvou organizací (SJ a Mchpd), tak bych ho klidně mohl vydat jako svou osobní zkušenost...

12 1
možnosti
IV

To plus byl omyl. Problém je v tom, že paní ( slečna) pisatelka patrně nikdy chvilkařkou nebyla a vše, co popisuje, jsou jen její pocity. Byla prý na dvou demostracích a nebyla spokojená. To se stává, patrně má jiný pohled na svět. A že člověk, který vyjeví svůj politický názor, přijde o pár kamarádů, to se bohužel v naší zemi taky stává a chvilkaři za to nemohou. Se mnou zase nechtějí mluvit "nechvilkaři". Zdá se mi, že autorka skoro nic z toho, za čím jdou chvilkaři, nepochopila a asi ani pochopit nechce. Vždyť právě ten marketink, který tolik vychvaluje u Babiše, nemá pomalu v politické straně co dělat. Proto jsme se dostali tam, kde jsme, souboj názorů politických stran jsme zúžili v podstatě na demagogii. Vždyť ANO ani nemá žádný program a názory mění podle toho, jak se šéf vyspí a lid žádá - doslova jak ponožky. ANO se zpočátku profilovalo jako pravicová strana, potom strana pro všechny a nyní dělá vyloženě levicovou politiku pro důchodce. Chvilkaři nejsou žádná sekta, ba ani hnutí. Skupina několika aktivistů uspořádá demonstraci, seznámí lidi s důvody a ti, kteří s tím souhlasí, se případně zúčastní. Že dokázali zaplnit dvakrát Letnou, svědčí o tom, že nespokojenců je dost. Nikdy ale nebyla demonstrace "proti Maďarsku". To slečna špatně pochopila. A pokud jde o financování demonstrací - podívejte se na jejich transparentní účet! Sympatizanti posílají tu stovku, tu 2 000 Kč, ale je jich hodně. Žádné zahraničí, jak se taky občas píše. R^

5 20
možnosti
ES

E11d98a 41S70t36á29r97e69k

16. 6. 2020 13:59

Kolik Vám Marek dal?

1 11
možnosti
JJ

J78a16n 72J22a11n50u63š73k62a

16. 6. 2020 17:18

Kolik jste pripraven dat vy?

5 0
možnosti
Foto

Je dobře že víte, že máte pravdu a podle toho se řídíte.

0 0
možnosti
Foto

Blog je o osobní zkušenosti, ze které jsem vyvodila závěr. Netvrdím, že mám objektivní pravdu. Mám "jen" tuto zkušenost. A podle té zkušenosti jsem se zařídila.

Nikoho nenavádím, aby si myslel nebo dělal to samé. Jen sdílím zkušenost, toť vše. A dle většiny pozitivních ohlasů si myslím, že lidí s podobnou zkušeností je hodně.

20 1
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6226x
Podnikám, jsem členkou ODS a studuji bezpečnostní politiku.

Zajímá mě svět, lidé, veřejné dění. Píšu, abych se podělila o názory, postřehy a dojmy. 

 

 

Seznam rubrik