Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Opět jste to napsala velmi hezky a dávám karmu. I přesto, že se mi tento váš článek zdá o něco méně slabší, než ten předchozí.

Nejspíše je to jen můj osobní dojem, ale připadá mi, že se ve vyřknutém názoru držíte trošku více zpátky, než by jste asi sama chtěla. Pokud je tomu tak, nedivil bych se. Ťala jste do živého a poměrně dost přesně.

Pokud tomu tak není, omlouvám se. Jen názor.

A jen přidám názor, proč bych na demonstrace MCHPD nešel. Roll s Minářem jsou mi stejně odporní, jako premiér Babiš. Tady nedokáži, ani nechci vybrat menší zlo.

2 0
možnosti
Foto

I19v30o 14C69i85l92i14c91h

19. 6. 2020 15:05

S chvilkařema mne spojuje prakticky jen odpor k chování Babiše. Ostatně takových nás je na těch demonstracích mnoho. Když se ovšem pustili do Maďarska a Polska, tak jsem taky dal najevo nelibost. Ale kvůli Babišovi na ty demonstrace (sám za sebe) chodím, protože nevím jak jinak mu dát zřetelněji najevo, že s ním hrubě nesouhlasím a každý jednotlivec se počítá (podobně jako u voleb). Pravda taky je, že mne chvilkaři dali tou výzvou k vstupování do stran poslední impuls k mému váhání, zda vstoupit do ODS. U chvilkařů se ale začíná projevovat, že se tam pomalu prosazují levicové směry, které mi pod nos příliš nejdou, ovšem dokud bude hlavní směr odstranění Babiše, tak na ty demonstrace chodit hodlám. Je to pro mne takový politický kompromis

PS: Píši sám za sebe a opravdu Vás nepřesvědčuji o správnosti mého pohledu.

1 0
možnosti
Foto

Nejsem na žádné sociální síti (tudíž neexistuji) a dokonce nejsem ani u Chvilkařů a proto jsem se na ně podíval, přesněji na jejich stránky <http://www.milionchvilek.cz>; a docela se pobavil. Protože, kdo se chce u nich organizovat, musí se přihlásit a sdělit svoje osobní údaje. To mě připomíná časy asi tak před 40 lety. Kdo třeba pracoval jako THP, tak musel vstoupit do ROH /Revolučního odborového hnutí/ a běda tomu, kdo by nechtěl či snad odmítl. Dnes je třeba v ČR povinné, že kdo chce tady být lékařem, musí být povinně členem ČLK /České lékařské komory/. Je docela možné, že nějaký rozumbrada se BRZY vytasí s návrhem, že kdo není členem žádné politické strany či hnutí, bude muset být - aby nebyl bezprizorní - povinně členem Chvilkařů. ;-(

0 0
možnosti

Jaký důvod měla členka ODS stát se chvilkařkou?

Mám dojem, paní, že Vy sama především vůbec nevíte, co vlastně chcete. Zahoříte, a když prvotní zápal opadne, přestane Vás to bavit. Ale protože chyba přece nemůže být ve Vás - Vy jste tak dokonale nedokonalá - musí být v okolí, které Vás má za zrádkyni. Ve skutečnosti možná jenom nevědí, co od Vás mohou čekat, protože se točíte ve větru nálad jako korouhvička.

Jistěže se mohu plést, tenhle obrázek jsem si udělal na základě Vašich posledních dvou blogů. Otázka však je, jak moc se mýlím...

4 0
možnosti
Foto

Nemýlíte se, ale může být ještě hůř.

Ale hledání správné cesty zase nejde jen tak odsoudit. To u nás je jeden známý, který postupně prošel snad všechny nově vznikající strany, mne už před časem lákal do Věcí veřejných a naposledy do ANO. Teď čekám, kdy přijde s Trikolorou. A že už v to věku může mít rozum.

Tak se nedivte mladé dívence, která se teprve rozhlíží po světě a nakukuje do světa politiky. ;-DR^

0 0
možnosti

Píšete pěkně a Vašim postojům rozumím.

,,Když tedy vezmeme v potaz, že proti Babišovi se demonstruje už tři roky, aniž by to mělo vliv na jeho popularitu a volební výsledky, jen hlupák by tvrdil, že takový postup je správný. Hlupák, nebo idealista."

Ale zkuste svůj blog poslat i panu předsedovi Vaší strany , panu Fialovi třeba se probere.

1 0
možnosti
Foto

Ale Chvilkaři prý chtějí s ODS jednat o nějakém společném postupu, a běda, spojovací můstek se polámal. Nevím nevím, co řekne pan předseda.

0 0
možnosti

Používáte pojmy idealista a pragmatista, tedy filozofické pojmy par excellence, jako jednoduché škatulky pro zařazení příznivců či odpůrců nějakého názoru, přičemž idealista má negativní konotaci. Idealisty přiřazujete k Chvilkařům, pragmatisty k jejich odpůrcům. Takové rozdělování je však zcela neopodstatněné a je zjevné, že má v tomto kontextu výhradně dehonestující funkci. Jednak není vůbec jasné, jak vlastně chápete idealisty a pragmatiky, potažmo velice komplexní filozofické myšlenky idealismu a pragmatismu. A pak i není jasné, proč by idealisté měli být příznivci Chvilkařů, kdežto pragmatici nikoli. Je ten, kdo je příznivcem Chvilkařů idealista, anebo je ten, kdo je idealista, vždy příznivcem Chvilkařů? A musí nutně každá ze stran sporu přitahovat lidi s totožným filozofickým zaměřením. Idealisty dáváte na rovinu s hlupáky. To bychom si měli vyjasnit, abychom předešli nechtěné manipulaci, před kterou varujete.

6 2
možnosti
Foto

Je moc fajn, že mladí lidé přemýšlí R^

Na podiu by měli stát politologové, historici, starostové malých obcí, ekonomové... a tak dále. Ne mladí levičáci s politicky naprosto úzce vyhraněnými postoji. Původně proti oligarchovi? OK. Proč ne. Ted by ale už měli jít do parlamentu a nebo skončit. Nejsou zdaleka apolitičtí.

3 3
možnosti

Nemyslím, že Vás chtěl někdo obracet.. Ale respektuji Vaše rozhodnutí. Jak s ním budete zacházet dál, je jen a jen Vaše věc. Myslím, že už jste začala...

5 0
možnosti
Foto

Chtějí obracet...ale je Vaše věc, jestli se necháte...tak o nic nejde, ne?

Mě jen zaráží jedna věc...my tu několik dlouhých let pláčeme, jak není koho volit, jak se topíme v tom, že se jakákoli schůze sněmovny protahuje a odkládá a hlasování je na hraně kvůli té bídě, jak zoufale to v rozložení sil a k nedomluvě po volbách vyšlo...A přichází někdo, kdo chce být pouhým mediátorem, protože jinak než jistá domluva jako řešení evidentně není.

... A mě by strašně zajímalo, proč někomu tak strašně vadí, aby se v politice konečně věci maličko urovnaly. Proč si tedy někdo přeje tu neustále vyhrocenou atmosféru. Proč někdo, kdo chce lidi spojit, vadí nakonec víc, než ten, kdo je staví proti sobě. Tohle je zajímavé moc... komu Mch rozloží jeho oblíbenou a tradiční stranu a vženou ji do nejakého slepence, ať tu vyjeví, která to je a která je tedy tak dobrá a proč uz není hvězdou politických vyjednávání:))) honem sem s ní:);-)

6 7
možnosti

Koukal jsem na jejich web a první, co mě napadlo, proč se vlastně nejmenují Milion chvilek proti Andrejovi? To je přece jejich hlavní terč a cíl. Žádný mediátor.

9 1
možnosti

...... vite,- vono robit kotrmelce na povel časem vomrzí,- a když nakonec zjistite, že je předcvičitel chromý a jeho křivá páteř kopíruje křivost charakteru, pak z teho vycouváte rychlostí blesku!,- ...... a Vám se to podařilo,- gratuluji!R^

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS